Home

Woonzorgcentrum Grootenbosch

Assistentie woningen

De erkende assistentiewoningen of serviceflats bieden een hedendaagse comfortabele woonvorm met zorggarantie door de directe aansluiting bij het woonzorgcentrum.
Er zijn 21 flats in Grootenbosch die geschikt zijn voor één persoon of een echtpaar. Deze flats worden aangeboden in een verhuurformule met een dagprijs.

De assistentiewoningen bieden de mogelijkheid om volledig autonoom te wonen en waar nodig toch beroep te kunnen doen op de dienstverlening van het woonzorgcentrum.

Ondanks aangebouwd aan het woonzorgcentrum beschikt elke flat over een eigen inkom met videofoon en persoonlijke brievenbus. De totale oppervlakte van een flat bedraagt 65 m² en bestaat uit een inkomhal, een  berging met aansluiting voor wasmachine, een lichte leefruimte met terras, een uitgeruste open kitchenette met koelkast, vitro-keramische kookplaat en dampkap, een aangepaste badkamer met inloopdouche en toilet en een slaapkamer voorzien van schuifdeuren naar leefruimte en badkamer. 

Standaard is er een noodoproepsysteem waardoor men 24/24 en direct contact kan maken met een verpleegkundige uit het woonzorgcentrum en een videofoon om de toegang tot het gebouw mogelijk te maken. Om de veiligheid te bevorderen is elke flat voorzien van een branddetectiesysteem en een sleutelcontact dat bij het verlaten van de flat de kritieke elektrische toestellen zoals oven of kookplaat uitschakelt. De bewoners van de flats hebben toegang tot een afgesloten fietsenberging met oplaadpunten voor elektische fiets of scootmobiel.

Als bewoner van een assistentiewoning biedt Grootenbosch u de garantie op cirisiszorg waarbij een verpleegkundige onmiddellijk kan langskomen in noodgevallen. Er is ook voorzien in ondersteunende dienstverlening  via de woonassistent die dagelijks bereikbaar is in het woonzorgcentrum. Voor extra zorgen kiest de bewoner zelfstandig op welke personen of thuiszorgdiensten men een beroep wil doen.  Indien gewenst kan men warme maaltijden bestellen die in de flat geleverd worden. De bewoners kunnen ook vrijblijvend aansluiten bij activiteiten die doorgaan in het woonzorgcentrum zoals uitstappen of de maandelijkse feestmenu.

De flats zijn vlot bereikbaar in het centrum van Beveren, op wandelafstand van de Markt en diverse handelszaken. Er is een bushalte van De Lijn op 200 meter.

Kiezen voor een erkende assistentiewoning in WZC Grootenbosch is kiezen voor een combinatie tussen maximale autonomie en zelfstandigheid in combinatie met veiligheid en geborgenheid wat er ook gebeurt in de toekomst.